Dit is Sylvia

Mijn naam is Sylvia van Duinen , ik ben van oorsprong een schippersdochter en nu aangemeerd in de stad Heerlen. trotse moeder van twee geweldige kinderen en heb een fijne relatie en sta enthousiast en energiek in het leven. De natuur is mijn grootste krachtbron en herinnert mij aan het wonder van het leven.
Ik ben therapeut integrale lichaamsmassage en Rouw en verlies begeleider. Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk en werk hier met veel plezier.

De consulten die ik geef zijn gericht op het verlenen van zorg aan mensen ter bevordering van en het in stand houden van hun welzijn. Ik streef naar het optimaal functioneren van mensen die bij mij over de vloer komen, op zowel mentaal, emotioneel, alsook fysiek en sociaal gebied. Ik ben multidisciplinair opgeleid en valt onder de complementaire en aanvullende zorg.

Ik volgde een driejarige post hbo-opleiding tot therapeut integrale lichaamsmassage bij Sonnevelt Opleidingen te Eindhoven (2012). En volgde een drie jarige post HBO opleiding to rouw en verlies begeleider ( Land van Rouw) Ook behaalde ik mijn Medische Basiskennis en Psychosociale basiskennis op HBO-niveau volgens de PLATO termen (CPION geaccrediteerd). Deze diploma’s zorgen ervoor dat ik door de meeste zorgverzekeraars word vergoed via de aanvullende verzekering voor de lichaamsgerichte begeleiding/massagetherapie .

Daarnaast volgde ik diverse andere opleidingen, cursussen en workshops met betrekking tot massage, haptonomie, ademwerk, burnout-begeleiding, rouw en verlies en meditatie. Jaarlijks volg ik bijscholing , intervisie en supervisie.

Mijn visie

Met de opstapeling van mijn eigen lichamelijke problemen in het verleden begon ik een zoektocht naar oplossingen, maar vooral naar de oorzaken van die problemen. De verbinding tussen mijn lichaam en geest was niet erg goed ontwikkeld en voor veel gevoelens en emoties had ik weinig woorden. Het beter leren waarnemen van mijn lichaam, met alles wat ik daarbij voelde, in

elke situatie, en daar een passend gehoor of uiting aan kunnen geven, dát is het mooiste wat ik heb geleerd over mezelf. De nieuwe verbinding tussen mijn lichaam en geest geeft een beter zelfinzicht, diepere ontspanning, waardoor mijn klachten verminderden of zelfs verdwenen en ik meer mezelf werd.

Mijn persoonlijke ervaringen, samen met mijn opleidingen, maakten de cirkel rond. Ik begon mijn eigen praktijk , zodat ik anderen kon gaan ondersteunen en begeleiden in ontwikkeling en hun genezingsproces!

Mijn werkwijze is zacht, ook confronterend en vaak in de stilte uitgevoerd. In die stilte is vaak de ruimte om jezelf te ontmoeten. Lichaamsgericht werken nodigt uit om terug te keren naar je kern en te voelen wat er in jou leeft,en waar je klachten vandaan zouden kunnen komen.

En klinkt dit allemaal een beetje zwaar voor je , weet dan dat in mijn benadering ook altijd een doses luchtigheid en humor zit. Anders denken met beiden benen op de grond.